SEARCH
Filed under 2024

how to start a movement x humanistisch verbond (klimaateditie)


Wil je in beweging komen voor het klimaat maar weet je niet hoe? Je hoeft het niet allemaal alleen te verzinnen! Wij helpen jou op weg via How to start a movement: een avontuurlijk postproject van kunstenaar Merel Smitt, in samenwerking met het Humanistisch Verbond. Over een periode van 19 dagen ontvang je 14 enveloppen met instructies, (lees)materialen, berichten en sporen van de movement die bekeken, gevolgd of uitgevoerd moeten worden.

Ik zocht naar een manier om mijn idealen meer concreet vorm te geven. Daarom heb ik meegedaan. – een deelnemer


Hoe werkt het?
Over een periode van 19 dagen ontvangt elke deelnemer 14 enveloppen in de brievenbus, met allerlei inspirerend materiaal en uitdagingen om in beweging te komen voor het klimaat. Per editie doen honderd deelnemers mee, die samen een movement vormen.

Moven doen we samen!
Als deelnemer sluit je je aan bij een beweging die zich op een andere wijze tot het dagelijks leven en de natuurlijke omgeving wil verhouden. Een ontdekkingstocht die tegelijkertijd intiem en collectief is. Want de movers ontvangen in die 19 dagen verschillende opdrachten om zelfstandig uit te voeren, maar komen aan het einde ook samen met de andere movers om hun ervaringen te delen. Wat een heel inspirerend moment is.

how to start a movement heeft voor mij betekend dat ik meer uit mijn blokje van kamer en balkon ben gekomen en me weer meer mens ben gaan voelen.– een deelnemer


Hoeveel tijd ben je eraan kwijt?
De tijd die je eraan besteedt, varieert elke dag en is maximaal een uur. Op sommige dagen wordt er gewoon gekeken, gelezen of nagedacht, op andere dagen krijg je een missie om uit te voeren. De missies passen altijd in het dagelijkse leven, onderweg naar school, het werk, de supermarkt of tijdens een dagelijkse wandeling.

Iedere dag neem je de tijd om in alle rust de envelop te openen en de inhoud te bestuderen. Je krijgt tips om het naar je eigen hand te zetten zodat het altijd bij je past. De opdrachten zijn voor iedereen uitvoerbaar.

 

For this post, the comments are closed.