Image
Top
Menu

De Boer (Noord-Holland)

NL // De Boer (2015) is een theatrale geluidswandeling, gebaseerd op menselijke verhalen van boeren en boerinnen uit Noord-Holland. Dit is de eerste editie van De Boer. De tweede editie vond plaats in Midden-Limburg.

Met een koptelefoon op het hoofd loop je over het leef- en werkdomein van de boer en maakt kennis met zijn belevingswereld. Je kijkt door de ogen van boeren en boerinnen, luistert naar hun verhalen en ervaart wat het betekent om je hele leven te wijden aan het boerenbestaan. Het is een kennismaking met de mens achter het boerenbedrijf met zijn tradities, zijn verhouding tot de dieren en gewassen en de aardsheid waarmee het werk gepaard gaat.

ENG // De Boer (2015) is a theatrical soundwalk based on the stories of farmers living in North-Holland. This is the first edition of De Boer. The second edition took place in 2016 in Limburg.

With a headphone on your head, you will meet the inner world of a farmer by a guided walk through his property. You will look through his or her eyes, listening to their stories and experience what it means to dedicate your life to this kind of work. It’s an acquaintance with the person behind the farm, with his traditions and how he relates to this earthly work. What are the struggles, what are the thoughts, how is his existence being perceived by the outside world?

Lees hier het interview met Merel Smitt over haar installatie De Boer.

Haar onderzoek De Boer presenteerde ze in een installatie op het akkerbouwbedrijf van Flip Blom doorlopend van 28 mei t/m 31 mei.

De Boer was te zien in 2014:
28 t/m 31 mei                        Festival Karavaan, Haarlemmermeer

http://www.karavaan.nl/programma/haarlemmermeer/de-boer/