Image
Top
Menu

De Boer (2016) is een theatrale geluidswandeling, gebaseerd op menselijke verhalen van boeren en boerinnen uit Midden-Limburg. Dit is de tweede editie van De Boer. De vorige editie vond plaats in Noord-Holland op het Karavaan Festival.

Met een koptelefoon op het hoofd loop je over het leef- en werkdomein van de boer en maakt kennis met zijn belevingswereld. Je kijkt door de ogen van boeren en boerinnen, luistert naar hun verhalen en ervaart wat het betekent om je hele leven te wijden aan het boerenbestaan. Het is een kennismaking met de mens achter het boerenbedrijf met zijn tradities, zijn verhouding tot de dieren en gewassen en de aardsheid waarmee het werk gepaard gaat.

Concept, regie, vormgeving Merel Smitt Productie Yoka van Zuijlen Fotografie Salih Kilic Producent VIA ZUID

Met dank aan
Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Brand cultuurfonds en de LLTB

Met speciale dank aan o.a. de volgende boeren en boerinnen
Grieta & Karel Gootjes, Ellen Mertens, Hester & Patrick Geukemeijer en Jan Evers.

‘De Boer’ is een bijzonder samenwerkingsproject tussen VIA ZUID, Loeren bij de Boeren/de Winning Limburg en de LLTB. Cultuur en samenleving komen hier op een unieke en persoonlijke wijze bij elkaar. VIA ZUID is de organisatie voor talentontwikkeling in de podiumkunsten die kunstenaars op weg helpt naar een zelfstandige beroepspraktijk. VIA ZUID doet dat door werk van de talentvolle nieuwe makers te (co)produceren binnen en buiten het culturele domein, binnen en buiten Limburg, samen met verschillende partners. VIA ZUID wordt geleid door talentmakelaar Jackie Smeets uit Grathem.

De Boer in de pers

Radio interview met L1

Jeroen Magazine/Zuiderlucht

Limburgs Dagblad

De Nieuwe Oogst