Image
Top
Menu

NL // De Boer (2016) is een theatrale geluidswandeling, gebaseerd op menselijke verhalen van boeren en boerinnen uit Midden-Limburg. Dit is de tweede editie van De Boer. De vorige editie vond plaats in Noord-Holland op het Karavaan Festival.

Met een koptelefoon op het hoofd loop je over het leef- en werkdomein van de boer en maakt kennis met zijn belevingswereld. Je kijkt door de ogen van boeren en boerinnen, luistert naar hun verhalen en ervaart wat het betekent om je hele leven te wijden aan het boerenbestaan. Het is een kennismaking met de mens achter het boerenbedrijf met zijn tradities, zijn verhouding tot de dieren en gewassen en de aardsheid waarmee het werk gepaard gaat.

ENG // De Boer (2016) is a theatrical soundwalk based on the stories of farmers living in Limburg. This is the second edition of De Boer. The first edition took place in 2015 in North-Holland at Karavaan Festival.

With a headphone on your head, you will meet the inner world of a farmer by a guided walk through his property. You will look through his or her eyes, listening to their stories and experience what it means to dedicate your life to this kind of work. It’s an acquaintance with the person behind the farm, with his traditions and how he relates to this earthly work. What are the struggles, what are the thoughts, how is his existence being perceived by the outside world?

Concept, regie, vormgeving Merel Smitt Productie Yoka van Zuijlen Fotografie Salih Kilic Producent VIA ZUID

Met dank aan
Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Brand cultuurfonds en de LLTB

Met speciale dank aan o.a. de volgende boeren en boerinnen
Grieta & Karel Gootjes, Ellen Mertens, Hester & Patrick Geukemeijer en Jan Evers.

‘De Boer’ is een bijzonder samenwerkingsproject tussen VIA ZUID, Loeren bij de Boeren/de Winning Limburg en de LLTB. Cultuur en samenleving komen hier op een unieke en persoonlijke wijze bij elkaar. VIA ZUID is de organisatie voor talentontwikkeling in de podiumkunsten die kunstenaars op weg helpt naar een zelfstandige beroepspraktijk. VIA ZUID doet dat door werk van de talentvolle nieuwe makers te (co)produceren binnen en buiten het culturele domein, binnen en buiten Limburg, samen met verschillende partners. VIA ZUID wordt geleid door talentmakelaar Jackie Smeets uit Grathem.

De Boer in de media

Radio interview met L1

Jeroen Magazine/Zuiderlucht

Limburgs Dagblad

De Nieuwe Oogst